Het behandelen van een Witte Lijn Ziekte infectie
Dit is een infectie in de ongepigmenteerde hoefwand en gek genoeg niét in de witte lijn! De bacterie dringt vaak door in de hoefwand doordat deze al van verminderde kwaliteit is. Dit kan zijn vanwege brokkelen, scheurtjes, beschadigingen, of oude nagelgaten. De bacterie eet zich vervolgens een weg omhoog en opzij binnenin de hoefwand. Deze bacterie is namelijk anearoob en dat betekend dat hij dol is op donkere zuurstofarme plekjes!


Stap 1
Een deel van de behandeling bestaat dus uit het verwijderen van een stuk aangetaste hoefwand en het toelaten van zuurstof. Dit wordt gedaan door jouw hoefverzorger. Met een beetje mazzel ben je dan al het meeste van de infectie kwijt maar dat is helaas niet altijd mogelijk. 

Stap 2
Als er na de bekapping nog sporen zijn van de Witte Lijn Ziekte dan raad ik aan zeer regelmatig goed de prut eruit of eraf te halen, en daarna de hoef te weken in een Tubbease hoefsok met Sanogene of Pure Hoof SoakerTweemaal per week bij ernstige infectie en eenmaal per week bij een milde infectie. Als er een opening aanwezig is, dan moet je deze na het weken goed opvullen met kleine stukjes Hoof Stuff of Artimud of Natural Hoof Clay.

       

Stap 3
Zolang er nog bacteriën zijn, zullen ze zich vermenigvuldigen, dus laat de hoeven regelmatig bekappen zodat nieuwe bacteriën verwijderd worden en er weer zuurstof bij komt (iets waar ze niet tegen kunnen!). Jouw hoefverzorger kan dan ook goed zien hoe de infectie geneest en of je nog iets moet veranderen in je behandeling. Mijn ervaring is dat tussen de 4-6 weken bekappen het beste werkt voor de genezing, en daarna ter onderhoud.

Stap 4
Houd vol met bekappen en behandelen en heb geduld :-) Onderstaande foto's zijn van klanten van mij en de infecties zijn goed aan het uitgroeien! Maar alles valt en staat met antibacteriële behandeling GECOMBINEERD met een regelmatige bekapping. Eén van beide is niet genoeg!

© 2020 - 2022 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel