Deze blog is origineel in het Engels geschreven toen ik nog in Isle of Man woonde en werkte. De Nederlandse versie wordt binnenkort verder vertaald, het is nog niet compleet. De Engelse versie is wel al compleet.

Favoriete producten

Vandaag had ik zin om wat favoriete paard-, en hoefproducten te verzamelen in een blog! Producten die ik gebruikt en uitgeprobeerd heb, aan klanten aanraadt, en producten die vaak hulp kunnen bieden bij (hoef)problemen. Hier gaat 'ie:

Radius Rasp of FRA rasp
Dit blijft mijn nummer 1 favoriet! Ideaal voor beginners, je kan ook niet veel fout doen vanwege het ronde blad, en het help enorm bij de gezondheid van de hoeven van jou paard. Het is ook fijn voor de hoefsmid als de hoeven tussendoor lichtelijk bijgehouden worden, wellicht kan de hoefsmid daardoor ietsje minder vaak komen (overleg dit wel eerst). Je houdt deze kleine rasp makkelijk in je hand vast, en beweegt 'm met de pijl mee van 10 naar 2 uur (of van 2 naar 10 als je 'm omdraait). Hier is een handig filmpje over de Radius Rasp. Een alternatief kan de FRA rasp in het rood of geel zijn trouwens. Gebruik grof voor paarden en fijn voor ponies of ter afwerking.


   

Tubbease hoef sok
Een handige sok/schoen om in de EHBO kast op stal te hebben. Met een stevige bodem, en een stoffen sok aan de bovenkant, is deze schoen ideaal om medicijn in te gieten als je de hoef moet weken. Dit is vaak nodig bij Witte Lijn Ziekte bijvoorbeeld, of bij het uitspoelen van hoefzweren of bij het behandelen van heftige rotstraal. Je kan de hoef natuurlijk ook in een emmer zetten waar het medicijn in zit, maar de kans dat de emmer omgegooid wordt en je je middeltje moet weggoien is groter dan bij deze schoen. Hij is in verschillende maten verkrijgbaar, zie hier.




Equine Fusion 'All Terrain' hoefschoenen
Dit merk maakt stevige en kwalitatief heel goede hoefschoenen, die zowel voor therapie als voor endurance gebruikt kunnen worden. Een super combinatie dus, en heel veelzijdig. Ze zijn wel wat lomp met al het materiaal dat om de hoef heen gaat, maar dat vind ik persoonlijk minder zwaar wegen dan de voordelen van deze schoen. Zelf heb ik ze regelmatig gebruikt bij een hoefzweer bijvoorbeeld. Als je een (nat) verband hebt aangelegd om de hoefzweer te behandelen, kan deze schoen er namelijk nog overheen. Daardoor blijft de hoef schoon genoeg zodat je paard lekker buiten in wei of paddock kan blijven, terwijl de hoef geneest. Maar de Equine Fusion schoenen hebben ook een mooie dikke maar flexibele zool en bieden daardoor veel comfort bij hoefbevangenheid. Ze kunnen úren achter elkaar in de wei of paddock gedragen worden zonder problemen, mits ze goed passen natuurlijk. Bouw het aantal uren wel langzaam op zodat de huid eraan kan wennen. Ze zijn ook geschikt voor rijden, ze worden zelfs bij lange afstandsritten gebruikt. Meer informatie vind je hier.


© 2020 - 2021 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel