Mijn favoriete producten
Vandaag had ik zin om wat favoriete paard-, en hoefproducten te verzamelen in een blog! Producten die ik gebruikt en uitgeprobeerd heb, aan klanten aanraadt, en producten die vaak hulp kunnen bieden bij (hoef)problemen. Hier gaat 'ie:

Radius Rasp of FRA rasp
Dit blijft mijn nummer 1 favoriet! Ideaal voor beginners, je kan ook niet veel fout doen vanwege het ronde blad, en het help enorm bij de gezondheid van de hoeven van jou paard. Het is ook fijn voor de hoefsmid als de hoeven tussendoor lichtelijk bijgehouden worden, wellicht kan de hoefsmid daardoor ietsje minder vaak komen (overleg dit wel eerst). Je houdt deze kleine rasp makkelijk in je hand vast, en beweegt 'm met de pijl mee van 10 naar 2 uur (of van 2 naar 10 als je 'm omdraait). Hier is een handig filmpje over de Radius Rasp. Een alternatief kan de FRA rasp in het rood of geel zijn trouwens. Gebruik grof voor paarden en fijn voor ponies of ter afwerking.


   

Tubbease hoef sok
Een handige sok/schoen om in de EHBO kast op stal te hebben. Met een stevige bodem, en een stoffen sok aan de bovenkant, is deze schoen ideaal om medicijn in te gieten als je de hoef moet weken. Dit is vaak nodig bij Witte Lijn Ziekte bijvoorbeeld, of bij het uitspoelen van hoefzweren of bij het behandelen van heftige rotstraal. Je kan de hoef natuurlijk ook in een emmer zetten, maar de kans dat de emmer omgegooid wordt en je je middeltje moet weggooien is groter dan bij deze schoen. Hij is in verschillende maten verkrijgbaar, zie hier.
Equine Fusion 'All Terrain' hoefschoenen
Dit merk maakt stevige en kwalitatief heel goede hoefschoenen, die zowel voor therapie als voor endurance gebruikt kunnen worden. Heel veelzijdig dus. Zelf heb ik ze regelmatig gebruikt bij een hoefzweer bijvoorbeeld. Als je een (nat) verband hebt aangelegd om de hoefzweer te behandelen, kan deze schoen er namelijk nog overheen. Daardoor blijft de hoef schoon genoeg zodat je paard lekker buiten in wei of paddock kan blijven, terwijl de hoef geneest. Maar de Equine Fusion schoenen hebben ook een mooie dikke maar flexibele zool en bieden daardoor veel comfort bij hoefbevangenheid. Ze kunnen úren achter elkaar in de wei of paddock gedragen worden zonder problemen, mits ze goed passen natuurlijk. Bouw het aantal uren wel langzaam op zodat de huid eraan kan wennen. Ze zijn ook geschikt voor rijden, ze worden zelfs bij lange afstandsritten gebruikt. Meer informatie vind je hier.
Scootboots
Dit zijn in mijn beleving één van de sterkste en makkelijkste hoefschoenen die er zijn. Ook passen ze bij veel paarden goed, maar een vereiste is wel dat ze redelijk ronde hoeven met lagere hielen moeten hebben. Er zijn ook 'slim fit' varianten verkrijgbaar, voor de iets ovalere hoeven.
Het lichte gewicht en de open structuur maakt ze makkelijk te gebruiken tijdens natte en modderige ritten. Daarnaast zijn snel schoongemaakt, want je hoeft ze alleen maar even onder het water te houden. Ze houden geen water vast dus je kan ze gewoon met een handdoek afdrogen. De sluitingen zijn ook simpel. Klittenband wilt nog wel eens vol raken met haar en metalen gespjes willen nog wel eens breken, maar de sluitingen bij Scootboot bevatten geen losse of ingewikkelde onderdelen. Je kan de sluitingen trouwens ook in allerlei kleuren krijgen!
Meer informatie vind je op de website van Hoofwear.Red Horse Products voor hoefziektes
Mijn all-time favoriet als het gaat om het behandelen van bacteriën in de hoef zijn de producten van Red Horse. Red Horse Products is over de gehele wereld geliefd en heeft lovende reacties. Al hun producten zijn namelijk op natuurlijke basis én tegelijkertijd ook antibacteriël! Ziektes zoals rotstraal, Witte Lijn Ziekte en hoefzweren hebben behalve regelmatige hoefzorg namelijk ook antibacteriele behandeling nodig. Recent is er trouwens een nieuw bedrijf met soortgelijke producten begonnen, genaamt Unique-Horn, en deze werken net zo goed. Unique-Horn is een Nederlands bedrijf en hun producten vind je ook hier op Help with Hooves.Hoefbad
Voor verschillende hoefproblemen is het maken van een hoefbad aan te raden. Een hoefbad is een emmer of waterdichte hoefschoen (zoals deze van Tubbease) gevuld met een antibacteriele vloeistof waar de hoef een poosje in moet staan om te weken. Hoe lang dit moet ligt aan de soort vloeistof die gebruikt wordt en aan de ernstigheid van de hoefinfectie. Mijn favoriet is Pure Hoof Soaker van Unique-Horn of een chloordioxide mix genaamd Sanogene.

Unique Horn Pure Hoof Soaker

Favoriete hooinet
Ik ben geen fan van los hooi voeren. Dit waait weg, paarden lopen erop of plassen eroverheen. Daarnaast is het vaak ook heel snel opgegeten waardoor je makkelijk te veel gaat voeren. Daarom raad ik altijd het gebruik van een hooi net aan, liefst eentje met smalle openingen (anders valt het er alsnog uit!). Het merk Shires heeft best een fijn model uitgebracht, te koop bij Agradi, klik hier. Fijne kleine openingen zodat de paarden er langer mee doen. Vóóral handig bij paarden met overgewicht en hoge kans op hoefbevangenheid!Vitaminebrokje
In mijn zoektocht naar een heel goed vitaminebrokje ben ik uitgekomen bij die van Pure Paardenvoeding, genaamd Victorious Secret. Dit brokje is graanvrij, luzernevrij, laag in suiker en zetmeel, bevat geen toegevoegd ijzer en is hoog in koper en zink en vitamine E. Je hoeft er maar 100 tot 200 gram per dag van te voeren bij een paard van 500KG dus het is ook nog eens vrij zuinig! Ik heb nog geen andere merken gevonden waarbij dit allemaal het geval is helaas. 

Via The Humble Hoof, Pete Ramey  en Dr. Kellon ben ik gaan geloven in het belang van genoeg koper en zink voor gezonde en sterke hoeven. IJzer speelt hier een grote rol in. Nederlands hooi en water bevat namelijk genoeg ijzer, en hedendaagse biks en krachtvoer bevat vaak ook nog eens toegevoegd ijzer! Dit zorgt ervoor dat koper en zink slechter wordt opgenomen, en juist deze twee zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van o.a. de hoefwand en de zool. Klik hier voor meer informatie over gezond paardenvoer, en hier voor het brokje Victorious Secret.

Dat was 'm dan, mijn lijst met favoriete producten! Ik heb er eigenlijk nog wel meer, maar anders wordt het wel een heel erg lange lijst denk ik haha. Mocht je nog vragen hebben over bovenstaande producten, laat het dan vooral weten via helpwithhooves@gmail.com, ik help je graag!

© 2020 - 2022 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel