Bekappen

Welkom op mijn site! Mijn naam is Maaike en ik ben hoefbekapper in Weert en omgeving. Mijn werkgebied is binnen een straal van 30KM rondom Weert. In de zomer van 2016 ben ik begonnen met leren over hoeven en alles wat daarbij komt kijken, en na het volgen van verschillende cursussen wist ik dat ik professioneel verder wilde. In 2019 heb ik met succes The School of Barehoof Strategy afgerond. Daarnaast ben ik ook verzekerd.
Meer details over mijn ervaringen en opleiding lees
je hier. En op mijn Facebook en Instagram pagina kan je foto's van mijn werk vinden.

Over het bekappen
Een hoefbekapper maakt niet alleen de hoeven korter en in balans. Het gaat om veel meer!

De hoeven refleceren namelijk de gezondheid van het paard. Bijvoorbeeld door af te brokkelen of langzaam te groeien, flares te ontwikkelen, door gevoelig te lopen, of door roze vlekken of rimpels te krijgen. Daarom hebben we het tijdens de afspraak ook over de voeding, de leefwijze en kijken we naar de rest van het lichaam. Ik heb verschillende blogs hierover geschreven. 

De eerste bekapping afspraak
Als ik voor het eerst langskom zal onze afspraak tussen de 60 en 90 minuten duren. Ik heb een vragenlijst bij me die we gaan invullen. Hier staan o.a. vragen op over de voeding, de leefwijze, beweging, de geschiedenis van het paard z'n gezondheid, en meer. Daarnaast wil ik graag de stand, stap en draf van het paard bekijken, en de hoeven. Vaak maak ik ook veel foto's en ga ik natuurlijk nog bekappen.
Daarna hebben we het over eventuele veranderingen die gemaakt gaan moeten worden om ervoor te zorgen dat jouw pony/paard gezonde en sterkte hoeven behoudt of gaat groeien. Helaas kom ik nog al te vaak ongezonde hoeven tegen namelijk!

De daarop volgende afspraken duren altijd ietsje korter, meestal tussen de 30 en 60 minuten. 


Voor wie
- Een eigenaar van een ijzerloos paard
- Een paarden eigenaar die interesse heeft in het verbeteren van de hoeven
- Of een eigenaar met een beslagen paard die wilt overschakelen naar barefoot

Voor wie niet
- Iemand die geen geduld heeft
- Iemand die niet open staat voor verandering

"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results - Albert Einstein"


Veiligheid tijdens werk & gedrag
Bekappen is een zwaar en soms gevaarlijk beroep, maar een pony of paard wat goed meewerkt scheelt een hoop! Dan gaat mijn lichaam hopelijk wat langer mee. Het kan echter wel eens voorkomen dat ik mij niet veilig voel bij een paard of dat het werk te zwaar is i.v.m. het gedrag van het paard. In dat geval behoud ik mij het recht voor om er niet mee door te gaan. Mijn excuses hiervoor.

Gegevens
KVK nummer 80387896
t.n.v. Help with Hooves, te Weert

Lopende aansprijkelijkheidsverzekering bij De Zeeuwse
Betaalopties: bankoverschrijving, tikkie, paypal en contant

© 2020 - 2021 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel