Hoi! Mijn naam is Maaike en ik ben hoefbekapper in Weert en omgeving. In 2016 is mijn hoefpassie begonnen toen ik een Engels Volbloed met slechte hoeven kocht. Long story short, in 2019 heb ik met succes The School of Barehoof Strategy afgerond! Meer details over mijn ervaringen en opleiding lees je hier.
Hieronder en op mijn 
Facebook en Instagram pagina kan je foto's van mijn werk vinden.

Wat is het
Een hoefbekapper maakt niet alleen de hoeven korter en in balans, het gaat om veel meer.
De hoeven refleceren namelijk de gezondheid van het paard. Bijvoorbeeld door af te brokkelen of langzaam te groeien, flares te ontwikkelen, door gevoelig te lopen, of door kneuzingen te krijgen. Natuurlijk ook bij bijvoorbeeld een ziekte zoals hoefbevangenheid of hoefkatrol ontsteking. Daarom hebben we het tijdens de afspraak ook over de voeding, de huisvesting en kijken we naar het lichaam en andere mogelijke oorzaken. Deze onderwerpen werden ook aangehaald tijdens mijn opleiding, maar het zijn ook onderwerpen waar ik zelf nog steeds onderzoek naar doe. Het hangt namelijk allemaal met elkaar samen! 

        

Met alleen bekappen kom je er vaak ook niet, toewijding van de eigenaar is eigenlijk net zo belangrijk. Ik heb helaas geen magische rasp die alle problemen doet verdwijnen, regelmatig zijn er aanpassingen vanuit de eigenaar nodig om de hoeven écht te kunnen verbeteren. Mocht je interesse hebben, ik heb verschillende blogs hierover geschreven. Maar we bespreken zoveel mogelijk natuurlijk ook tijdens onze bekappings-afspraken. 

Bij elke afspraak wil ik het paard zien bewegen en maak ik wat foto's om veranderingen bij te houden, mits het gedrag van het paard en de omstandigheden dit toelaten. Spanning, tijd, modder of regen gooien wel eens roet in het eten.

Bekapduur
Een bekapping duurt meestal tussen de 30 en 45 minuten, dit hangt af van verschillende factoren: gedrag van het paard, staat van de hoeven, (on)rust op de werkplek, foto's maken indien nodig, kijken naar de beweging van het paard indien mogelijk, en natuurlijk een kletspraatje over de bevindingen en eventuele adviezen.

Werkgebied
Mijn werkgebied is binnen een straal van 30KM rondom Weert. 

Bekapping schema's
De meeste paarden die ik behandel zitten op een 4 tot 6 weken schema. Er zijn echter uitzonderingen, zoals elke 8 weken. Dit heeft te maken met of ze de hoeven veel slijten tussendoor, en / of de eigenaar zelf kan bekappen of niet. Hoefbevangen paarden hebben vaak een 3 tot 4 weken schema nodig omdat de hoeven dan wat sneller groeien en er vaker correcties nodig zijn om het paard zo comfortabel mogelijk te houden.



Voor wie
- Een eigenaar van een ijzerloos paard met interesse in paardenwelzijn en hoefgezondheid
- Een eigenaar met een beslagen paard die wilt overschakelen naar barefoot
- Iemand die bereid is aanpassingen te maken wanneer nodig

Voor wie niet
- Iemand die alleen de hoeven ingekort wilt hebben
- Iemand die niet open staat voor verandering
- Iemand die weinig interesse heeft in paardenwelzijn
- Iemand die vaak afspraken afzegt of verplaatst, of altijd te laat betaalt

"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results - Albert Einstein"

Belangrijk voor nieuwe klanten!
Bij nieuwe klanten kijk en voel ik tijdens de eerste afspraak altijd even of we bij elkaar passen. Het is namelijk fijn als we dezelfde mindset hebben en er een klik is met het paard. Als ik het gevoel heb dat een samenwerking niet mogelijk is dan kan ik je doorsturen naar één van mijn fijne collega's. Zie ook het kopje veiligheid hieronder.

Veiligheid
Bekappen is een zwaar en soms gevaarlijk beroep, maar een pony of paard wat goed meewerkt en zich op zijn gemak voelt scheelt een hoop! Een schone en droge ondergrond om op te werken wordt ook zeer op prijs gesteld. Bekappen op modder is glibberig en mijn gereedschap wordt eerder bot door modder. Het kan ook wel eens voorkomen dat ik mij niet veilig voel of dat het werk te zwaar is vanwege het gedrag van het paard. In dat geval behoud ik mij het recht voor om er niet mee door te gaan. Mijn excuses!

    

Bedrijfs gegevens
KVK nummer 80387896
t.n.v. Help with Hooves, te Weert
Lopende aansprijkelijkheidsverzekering bij De Zeeuwse
Betaalopties: betaalverzoek of contant

© 2020 - 2022 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel