Hoi! Mijn naam is Maaike en ik ben hoefbekapper in Weert en omgeving. In 2016 is mijn hoefpassie begonnen toen ik een Engels Volbloed met slechte hoeven kocht. Long story short, in 2019 heb ik met succes The School of Barehoof Strategy afgerond! Meer details over mijn ervaringen en opleiding lees je hier.
Hieronder en op mijn 
Facebook en Instagram pagina kan je foto's van mijn werk vinden.


Wat is het
Een hoefbekapper maakt niet alleen de hoeven korter en in balans, het gaat om veel meer.
De hoeven refleceren namelijk de gezondheid van het paard. Bijvoorbeeld door af te brokkelen of langzaam te groeien, flares te ontwikkelen, door gevoelig te lopen, of door kneuzingen te krijgen. Natuurlijk ook bij bijvoorbeeld een ziekte zoals hoefbevangenheid of hoefkatrol ontsteking. Daarom hebben we het tijdens de afspraak ook over de voeding, de huisvesting en kijken we naar het lichaam en andere mogelijke oorzaken. Deze onderwerpen werden ook aangehaald tijdens mijn opleiding, maar het zijn ook onderwerpen waar ik zelf nog steeds onderzoek naar doe. Het hangt namelijk allemaal met elkaar samen! 

        

Met alleen bekappen kom je er vaak ook niet, toewijding van de eigenaar is eigenlijk net zo belangrijk. Ik heb helaas geen magische rasp die alle problemen doet verdwijnen, regelmatig zijn er aanpassingen vanuit de eigenaar nodig om de hoeven écht te kunnen verbeteren. Mocht je interesse hebben, ik heb verschillende blogs hierover geschreven. Maar we bespreken zoveel mogelijk natuurlijk ook tijdens onze bekappings-afspraken. 

Bij elke afspraak wil ik het paard zien bewegen en maak ik voor & na foto's van de hoeven, mits het gedrag van het paard en de omstandigheden dit toelaten. Als er onrust is of er is teveel modder, dan sla ik foto's maken bijvoorbeeld over. 

Werkgebied
Mijn werkgebied is binnen een straal van 30KM rondom Weert. Soms ga ik tot 40KM buiten Weert, maar dan bereken ik extra reiskosten vergoeding, zie tarieven
Ik probeer vaste routes aan te houden en ik werk op maandag & vrijdag de hele dag, plus de woensdagochtenden.


Bekapping schema's
De meeste paarden die ik behandel zitten op een 4 tot 6 weken schema. Er zijn echter uitzonderingen, zoals elke 8 of 12 weken. Dit heeft te maken met of ze hun hoeven veel slijten tussendoor, en / of de eigenaar zelf kan bekappen of niet. Hoefbevangen paarden hebben vaak een 3 tot 4 weken schema nodig omdat de hoeven dan extra snel groeien.Voor wie
- Een eigenaar van een ijzerloos paard met interesse in paardenwelzijn en hoefgezondheid
- Een eigenaar met een beslagen paard die wilt overschakelen naar barefoot
- Iemand die bereid is aanpassingen te maken wanneer nodig

Voor wie niet
- Iemand die alleen de hoeven ingekort wilt hebben
- Iemand die niet open staat voor verandering
- Iemand die weinig interesse heeft in paardenwelzijn
- Iemand die vaak afspraken afzegt of verplaatst

"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results - Albert Einstein"


Belangrijk voor nieuwe klanten!
Een intake gesprek is niet ongewoon als ik voor het eerst langskom bij een paard. Ik vind het namelijk belangrijk dat natuurlijk de klant maar ook ik een goed gevoel heb bij mijn werk. 

Veiligheid
Bekappen is een zwaar en soms gevaarlijk beroep, maar een pony of paard wat goed meewerkt en zich op zijn gemak voelt scheelt een hoop! Een schone en droge ondergrond om op te werken wordt ook zeer op prijs gesteld. Bekappen op modder is glibberig en mijn gereedschap wordt eerder bot door modder. Het kan ook wel eens voorkomen dat ik mij niet veilig voel of dat het werk te zwaar is vanwege het gedrag van het paard. In dat geval behoud ik mij het recht voor om er niet mee door te gaan. Mijn excuses!

    

Bedrijfs gegevens
KVK nummer 80387896
t.n.v. Help with Hooves, te Weert
Lopende aansprijkelijkheidsverzekering bij De Zeeuwse
Betaalopties: bankoverschrijving, tikkie, paypal en contant

© 2020 - 2021 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel