Over het bekappen van jouw pony of paard.

Mijn naam is Maaike en ik ben part-time hoefbekapper in Weert en omgeving. Mijn werkgebied is binnen een straal van 30KM rondom Weert. Ik werk met vaste routes op maandag & vrijdag de hele dag, en op woensdagochtenden.

In 2016 is mijn hoefpassie begonnen en in 2019 heb ik met succes The School of Barehoof Strategy afgerond. Meer details over mijn ervaringen en opleiding lees je hier. En op mijn Facebook en Instagram pagina kan je foto's van mijn werk vinden.

Wat is het
Een hoefbekapper maakt niet alleen de hoeven korter en in balans, het gaat om veel meer!

De hoeven refleceren namelijk de gezondheid van het paard. Bijvoorbeeld door af te brokkelen of langzaam te groeien, flares te ontwikkelen, door gevoelig te lopen, of door roze vlekken of rimpels te krijgen. Natuurlijk ook als bijvoorbeeld een ziekte zoals hoefbevangenheid of hoefkatrol ontsteking aanwezig is. Daarom hebben we het tijdens de afspraak ook over de voeding, de huisvesting en kijken we naar het lichaam en andere factoren.

Met alleen bekappen kom je er vaak niet, toewijding van de eigenaar is net zo belangrijk! Ik heb helaas geen magische rasp die alle problemen doet verdwijnen, en regelmatig zijn er aanpassingen vanuit de eigenaar nodig om de hoeven écht te kunnen verbeteren. Ik heb verschillende blogs hierover geschreven. 

Voor wie
- Een eigenaar van een ijzerloos paard met interesse in paardenwelzijn en hoefgezondheid
- Een eigenaar met een beslagen paard die wilt overschakelen naar barefoot

- Iemand die bereid is aanpassingen te maken wanneer nodig

Voor wie niet
- Iemand die alleen de hoeven ingekort wilt hebben
- Iemand die niet open staat voor verandering
- Iemand die weinig interesse heeft in paardenwelzijn

"Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results - Albert Einstein"


Veiligheid
Bekappen is een zwaar en soms gevaarlijk beroep, maar een pony of paard wat goed meewerkt scheelt een hoop! Dan gaat mijn lichaam hopelijk wat langer mee. Het kan echter wel eens voorkomen dat ik mij niet veilig voel bij een paard of dat het werk te zwaar is i.v.m. het gedrag van het paard. In dat geval behoud ik mij het recht voor om er niet mee door te gaan. Een schone en droge ondergrond om op te werken wordt ook zeer op prijs gesteld. Bekappen op glibberige modder is echt niet fijn, én gevaarlijk!

Bedrijfs gegevens
KVK nummer 80387896
t.n.v. Help with Hooves, te Weert

Lopende aansprijkelijkheidsverzekering bij De Zeeuwse
Betaalopties: bankoverschrijving, tikkie, paypal en contant

© 2020 - 2021 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel