Over mij

Hi!
Mijn naam is Maaike Boshuis en ik woon sinds kort in Weert, Nederland.
Ik ben getrouwd en moeder van een 7 jarige stoere dochter. Van begin 2016 t/m juli 2020 hebben wij in Isle of Man gewoond. Dit is ook waar ik Harvey ontmoette, een jonge Engels Volbloed ruin. Vanwege hem begon mijn reis in de wereld van paardenhoeven!


Harvey
Harvey was rondom beslagen toen ik hem in 2016 kocht. Maar helaas verloor hij bijna wekelijks een hoefijzer (én hoefwand). Na twee maanden stelde de hoefsmid plakijzers voor, maar ook die kwamen binnen twee weken eraf, tot tweemaal toe. Daarna begon ik mij noodgedwongen te verdiepen in hoefgezondheid, want mijn paard hield geen hoef over!

Mijn opleiding
Mijn reis begon dus in de herfst van 2016. Door middel van boeken, dvd's en internet leerde ik dat er voor het groeien van gezonde sterke hoeven krijgen meer nodig is dan alleen een goede smid en eventueel en hoefsupplement. Ik had veel hulp aan de informatie van de boeken van Jaime Jackson, Paard Natuurlijk en gesprekken met Heleen Davies van website www.paardenhoeven.info


Vanaf 2017 begon ik meer te ondernemen wat betreft het leren over hoeven. Ik ging mijn eigen paard bekappen, ik liep een dag mee met mijn eigen hoefsmid. Ik volgde onder andere ook de cursus bij Paard Natuurlijk en eentje bij Hans Jacobse en Piet Loof. Ik las nog meer boeken.
Even later was er een
 3-daagse cursus met nog plek vrij, die werd gegeven door Dan Guerrera. Hier werd wat dieper ingegaan op theorie en bekappen, en hebben we ook paardenbenen ontleed en een anatomie praktijk les gehad. Toen hoorde ik dat Dan Guerrera eigenaar is van The School of Barehoof Strategy, dus daar schreef ik mij gauw voor in!

       

Dan Guerrera, de leraar van Barehoof Strategy, is een hoefsmid van de Kentucky Horseshoeing School in de US, afgestudeerd eind jaren '90. Kort na zijn afstuderen kwam hij te werken als huis-smid op de ranch van Pat en Linda Parelli. Niet lang daarna raakte hij echter geïnteresseerd in een meer natuurlijke manier van paarden houden en stopte dan ook met beslaan van paarden om zich volledig te focussen op barefoot. Dit was begin 2000.
In 2007 heeft hij zijn school opgezet waar jaarlijks een nieuwe groep studenten instroomt. Inmiddels woont hij alweer een tijd in Noorwegen samen met zijn Noorse vrouw, en een kudde paarden.

Dit onderste stukje komt van zijn website:
"The school teaches an in-depth understanding of the anatomy and physiology of the horses hoof, along with the hoof issues regarding nutrition, environment, common disease and genetics, and this is only a fraction of the lessons taught. Approaching the trim as a "whole horse trim", warrants a wider scope of the horses body and how this effects the trimmers strategy." (van www.barehoof.com)

In 2019 ben ik cum laude geslaagd bij Barehoof Strategy. Hiervoor moest elke student 100 levende paarden op de juiste manier bekappen en documenteren, gedurende de studie. Daarnaast was er een tussentijds examen en natuurlijk een eindexamen. Alle examens bestonden uit theorie examens en praktijk examens. Praktijk betekend het bekappen van 3 tot 6 levende paarden.

      


Na deze studie ben ik in 2020 nog mee geweest met Jenny Parsons DEP en Amy Mitchell DEP, beide zeer ervaren bekappers in Engeland die de studie Equine Podiatry Training Ltd hebben afgerond.
Onlangs heb ik ook een theorie & praktijk dag gevolgd bij Heleen Davies www.paardenhoeven.info​​

Horsemanship

Ik ben persoonlijk een grote fan van Warwick Schiller. Daarnaast heb ik alle boeken van Mark Rashid verzameld en gelezen, wat een geweldige paardenman. Ray Hunt, Buck Brannaman and Bill Dorance zijn ook favoriet. Parelli heb ik een korte periode gevolgd en mijn leraar heeft er tijdens zijn tijd op hun ranch ook veel geleerd en geeft dit ook mee aan zijn studenten.

Bedrijfsgegevens
Help with Hooves
Weert, Nederland
KVK nummer 80387896

Betaalopties: bankoverschrijving, tikkie, PayPal, contant

© 2020 - 2021 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel