Over Maaike van Help with Hooves

Hi! Mijn naam is Maaike, ik ben 31 jaar en geboren in de provincie Utrecht. Sinds 2020 zijn mijn gezin en ik woonachtig in Weert, Limburg. Mijn man werkt in de luchtvaart en wij hebben een heerlijke dochter. Ook hebben wij een Golden Retriever teefje en een kat! Op dit moment helaas geen eigen paard maar dat komt in de toekomst wel weer :-)

Toen ik 10 jaar oud was ben ik begonnen met paardrijden, alhoewel ik in eerste instantie liever stallen uitmestte, ha! Naast de wekelijkse rijlessen had ik verschillende verzorgpaarden en deden we jaarlijks mee met buitenritten in Frankrijk. Op mijn 15e kregen mijn zus en ik ons eerste eigen pony, een dertien jarige Welsh K merrie. Met haar volgden we dressuur en springlessen, ze stond vierkant op ijzers en veel op stal. Helaas kreeg zij na drie jaar een peesblessure en ging ze met pensioen toen zij 17 was. Enkele jaren heb ik nog verzorgpaarden gehad en her en der lange buitenritten gemaakt, totdat...

Mijn gezin en ik naar Isle of Man verhuisden in 2016! Daar heb ik Harvey gekocht, een Engels Volbloed ruin die al enkele wedstrijden in Engeland had gerend. En met hem begon mijn obsessie wat betreft hoeven & welzijn!
   

Mijn opleidingen en ervaringen samengevat
2016 Mijn hoefobsessie begon vanwege mijn eigen paard Harvey;
2017 Ik ben Harvey zelf gaan bekappen d.m.v. hulp van
Heleen Davies, boeken, internet en youtube;
2018 In dit jaar heb ik drie cursussen gedaan: 
Basiscursus Natuurlijk Bekappen bij Marlies Sanders, Basiscursus Grip op Hoeven bij Hans Jacobse & Piet Loof, en een 3-daagse workshop met Amerikaanse barehoof hoefsmid Dan Guerrera;
Herfst 2018 ben ik begonnen met mijn studie aan 
The school of Barehoof Strategy.
Hier kwamen vier examens bij kijken, een heleboel theorie over anatomie, ziektes en behandelingen, het bekappen van 120 levende paarden, het bekappen van meerdere cadaver hoeven en het ontleden van paardenbenen; 
Herfst 2019 Afgestudeerd van Barehoof Strategy (diploma aanwezig) en toen was Help with Hooves in Isle of Man geboren;


  

Begin 2020 heb ik een week meegelopen met Jenny Parsons van Wild at Hoof en Amy Mitchel van Heavenly Hooves.
Beide vrouwen zijn zeer ervaren bekappers in Engeland die de door de overheid erkende opleiding Equine Podiatry Ltd hebben gedaan. Harvey heb ik later in 2020 helaas moeten laten inslapen.
Zomer 2020 zijn wij terug naar Nederland verhuisd en heb ik een 2-daagse cursus (theorie & praktijk) bij Heleen Davies gevolgd.
Mei 2021 Een 2-daagse cursus gedaan bij Het Centrum voor Hoefgezondheid over kunststof hoefbescherming en plakbeslag.
September 2021 Een 3-daagse bootcamp gevolgd bij Het Centrum voor Hoefgezondheid over hoefbevangeheid.


Horsemanship
Ik ben persoonlijk een grote fan van Warwick Schiller. Daarnaast heb ik alle boeken van Mark Rashid verzameld en gelezen, wat een geweldige paardenman. Ray Hunt, Buck Brannaman and Bill Dorance zijn ook favoriet.  

© 2020 - 2021 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel