Over Maaike van Help with Hooves

Hi! Mijn naam is Maaike, ik ben 31 jaar en woonachtig in Weert, Limburg. Hier woon ik samen met mijn negenjarige dochter, een kat en een Golden Retriever teefje. Oorspronkelijk kom ik uit de omgeving Utrecht en ik heb ook een aantal jaar in Isle of Man (UK) gewoond, dus bij mij zal je geen zuidelijk accent horen ;-)

Toen ik 10 jaar oud was ben ik begonnen met paardrijden, alhoewel ik in eerste instantie liever stallen uitmestte! Naast de wekelijkse rijlessen had ik verschillende verzorgpaarden en reden we elke zomer buitenritten in Frankrijk. Op mijn 15e kregen mijn zus en ik onze eerste eigen pony, een dertien jarige Welsh K merrie. Helaas kreeg zij na drie jaar een peesblessure en ging ze met pensioen. Enkele jaren heb ik nog verzorgpaarden gehad en her en der lange buitenritten gemaakt op een manege, totdat...

mijn toenmalige man, dochter en ik in 2016 naar Isle of Man verhuisden! Daar had ik Harvey gekocht, een Engels Volbloed racepaard dat op 6 jarige leeftijd al met pensioen was gestuurd. En met hem begon mijn obsessie wat betreft hoefzorg & welzijn!   


Mijn opleidingen en ervaringen samengevat

 • In 2016 begon mijn hoef obsessie vanwege mijn eigen paard Harvey;
 • In 2017 ben ik Harvey zelf gaan bekappen d.m.v. hulp van Heleen Davies, boeken, internet en youtube;
 • In 2018 heb ik drie cursussen gedaan: Basiscursus Natuurlijk Bekappen bij Marlies Sanders, Basiscursus Grip op Hoeven bij Hans Jacobse & Piet Loof, en een 3-daagse workshop met Amerikaanse barehoof hoefsmid Dan Guerrera;
 • Oktober 2018 ben ik begonnen met mijn studie aan The school of Barehoof StrategyHier kwamen vier examens bij kijken, een heleboel theorie over anatomie, ziektes en behandelingen, het bekappen van 120 levende paarden, het bekappen van tientallen cadaver hoeven en het ontleden van paardenbenen; 
 • December 2019 ben ik afgestudeerd van Barehoof Strategy (diploma aanwezig) en toen was Help with Hooves geboren;

  

 • Begin 2020 heb ik een week stage gelopen bij Jenny Parsons van Wild at Hoof en Amy Mitchel van Heavenly Hooves. Beide vrouwen zijn zeer ervaren bekappers in Engeland die de door de overheid erkende opleiding Equine Podiatry Ltd hebben gedaan. Harvey heb ik helaas in 2020 moeten laten inslapen.
 • In augustus 2020 zijn wij vanwege de pandemie terug naar Nederland verhuisd en heb ik een 2-daagse cursus bij Heleen Davies gevolgd.
 • In mei 2021 heb ik een 2-daagse cursus gedaan bij Het Centrum voor Hoefgezondheid over kunststof hoefbescherming en plakbeslag.
 • In september 2021 heb ik een 3-daagse bootcamp gevolgd bij Het Centrum voor Hoefgezondheid over hoefbevangeheid.
 • Tussendoor volg ik ook graag webinars van The Equine Documentalist, Wendy Murdoch, en Dr David Marlin. Ik luister ook graag naar podcasts van The Humble Hoof, De Paardenpodcast van Horse in Mind en de Paard & Gezondheidspodcast van twee Nederlandse paardendierenartsen.
 • In 2022 staat een 3 daagse workshop over caudale hoefpijn gepland en een clinic van Tomas Teskey!


Horsemanship
Ik ben persoonlijk een grote fan van Warwick Schiller en Mark Rashid. Zij zijn voorstanders van rust en connectie, en zelfs meditatie! Zelf vind ik dit ook erg belangrijke ingrediënten en doe ik altijd mijn best om dit toe te passen tijdens het bekappen. Clickertraining ben ik ook fan van! Ik heb echter weinig ervaring met getraumatiseerde paarden, daar wil ik wel eerlijk in zijn.


 

© 2020 - 2022 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel