Over mij

Hi!
Mijn naam is Maaike Boshuis en ik woon sinds augustus 2020 in Weert, Nederland.
Ik ben getrouwd en moeder van een 8 jarige dochter. Van begin 2016 t/m juli 2020 hebben wij in Isle of Man gewoond. Dit is ook waar ik Harvey ontmoette, een jonge Engels Volbloed ruin. Vanwege hem begon mijn reis in de wereld van paardenhoeven!


Mijn opleiding: ​De korte versie
- In 2016 ben ik verhuisd naar Isle of Man, waar ik mijn paard Harvey kocht. Toen begon mijn hoef obsessie omdat hij constant zijn hoefijzers verloor;
- Vanaf 2017 ben ik begonnen met het zelf bekappen van Harvey d.m.v. hulp van Heleen Davies, boeken, internet en youtube;
- In 2017 & 2018 heb ik drie cursussen gedaan: 
Basiscursus Natuurlijk Bekappen bij Marlies Sanders, Basiscursus Grip op Hoeven bij Hands Jacobse en Piet Loof, en een 3-daagse workshop met Amerikaanse barehoof hoefsmid Dan Guerrera;
- Oktober 2018 ben ik begonnen met mijn studie aan The school of Barehoof Strategy. Hier kwamen vier examens bij kijken, het bekappen van 120 levende paarden, het bekappen van meerdere cadaver hoeven en het ontleden van paardenbenen;
- Ik ben afgestudeerd eind November 2019 (diploma aanwezig);
- Begin 2020 heb ik een week meegelopen met Jenny Parsons van
Wild at Hoof en Amy Mitchel van Heavenly Hooves.
B
eide vrouwen zijn zeer ervaren bekappers in Engeland die de opleiding Equine Podiatry Ltd hebben gedaan;
- In de zomer van 2020 ben ik terug naar Nederland verhuisd en heb ik de 2 daagse cursus (theorie & praktijk) bij 
Heleen Davies gevolgd.

Mijn opleiding: De lange versie

Mijn Engels Volbloed Harvey was rondom beslagen toen ik hem in 2016 in Isle of Man kocht. Maar helaas verloor hij bijna wekelijks een hoefijzer (én hoefwand). Na twee maanden stelde de hoefsmid plakijzers voor, maar ook die kwamen binnen twee weken eraf, tot tweemaal toe. Daarna begon ik mij noodgedwongen te verdiepen in hoefgezondheid, want mijn paard hield geen hoef over!

Mijn reis begon dus in 2016. Door middel van hulp van Heleen, boeken, dvd's en internet leerde ik dat er voor het groeien van gezonde sterke hoeven krijgen meer nodig is dan alleen een goede smid en eventueel een hoefsupplement. Ik had veel hulp aan de informatie van de boeken van Jaime Jackson, Paard Natuurlijk en gesprekken met Heleen Davies van website www.paardenhoeven.info

Vanaf 2017 begon ik meer te ondernemen wat betreft het leren over hoeven. Ik ging mijn eigen paard bekappen, ik liep een dag mee met mijn eigen hoefsmid. Ik volgde onder andere ook de cursus bij Paard Natuurlijk en eentje bij Hans Jacobse en Piet Loof. Ik las nog meer boeken.
In 2018 was er een
 3-daagse cursus die werd gegeven door Dan Guerrera, een Amerikaanse hoefsmid die sinds begin 2000 overgegaan was op barefoot. Tijdens deze cursus werd wat dieper ingegaan op theorie en bekappen, en hebben we ook paardenbenen ontleed en een anatomie praktijk les gehad. Toen hoorde ik dat Dan Guerrera eigenaar is van The School of Barehoof Strategy, dus daar schreef ik mij gauw voor in!

       

Dan Guerrera, de leraar van Barehoof Strategy, is een hoefsmid van de Kentucky Horseshoeing School in de US, afgestudeerd eind jaren '90. Kort na zijn afstuderen kwam hij te werken als huis-smid op de ranch van Pat en Linda Parelli. Niet lang daarna raakte hij echter geïnteresseerd in een meer natuurlijke manier van paarden houden en stopte dan ook met beslaan van paarden om zich volledig te focussen op barefoot. Dit was begin 2000.
In 2007 heeft hij zijn school opgezet waar jaarlijks een nieuwe groep studenten instroomt. Inmiddels woont hij alweer een tijd in Noorwegen samen met zijn Noorse vrouw, en een kudde paarden.

Dit onderste stukje komt van zijn website:
"The school teaches an in-depth understanding of the anatomy and physiology of the horses hoof, along with the hoof issues regarding nutrition, environment, common disease and genetics, and this is only a fraction of the lessons taught. Approaching the trim as a "whole horse trim", warrants a wider scope of the horses body and how this effects the trimmers strategy." (van www.barehoof.com)

In 2019 ben ik geslaagd bij Barehoof Strategy. Gedurende de studie moest elke student ruim 100 levende paarden op de juiste manier bekappen en documenteren (in mijn geval 120 want ik verloor foto's van rond de 20 paarden en die telde dus niet meer mee, ahhh!). Ook moesten we een paper van minimaal 5000 woorden inleveren. Daarnaast was er een tussentijds examen en natuurlijk een eindexamen, beide met een theorie toets en een praktijk gedeelte. Beide praktijk examens hielden in dat we 3 tot 6 levende paarden moesten bekappen, per student.

      


Na deze studie ben ik in 2020 nog mee geweest met Jenny Parsons DEP en Amy Mitchell DEP, beide zeer ervaren bekappers in Engeland die de studie Equine Podiatry Training Ltd hebben afgerond.
Later in 2020 zijn mijn gezin en ik terug naar Nederland verhuisd en heb ik een theorie & praktijk dag gevolgd bij Heleen Davies www.paardenhoeven.info​​

Horsemanship

Ik ben persoonlijk een grote fan van Warwick Schiller. Daarnaast heb ik alle boeken van Mark Rashid verzameld en gelezen, wat een geweldige paardenman. Ray Hunt, Buck Brannaman and Bill Dorance zijn ook favoriet. Parelli heb ik een korte periode gevolgd en mijn leraar heeft er tijdens zijn tijd op hun ranch ook veel geleerd en geeft dit ook mee aan zijn studenten.

Bedrijfsgegevens
Help with Hooves
Weert, Nederland
KVK nummer 80387896

Betaalopties: bankoverschrijving, tikkie, PayPal, contant

© 2020 - 2021 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel