Over Maaike van Help with Hooves

Hi! Mijn naam is Maaike, ik ben 30 jaar, en geboren in de provincie Utrecht. Sinds Augustus 2020 ben ik woonachtig in Weert, Limburg. Mijn man werkt in de luchtvaart en wij hebben een prachtige dochter van 8 jaar. Ook hebben wij een kat genaamd Teigetje en sinds kort ook een Golden Retriever genaamd Mona. Het is een gezellige boel!

Toen ik 10 jaar oud was zei ik dat ik wel naar de magege wilde om paarden te voeren en stallen uit te mesten, maar mijn vader heeft mij toen ingeschreven voor rijles. Daar was ik het helemaal niet mee eens! Maar het was stiekem toch hartstikke leuk en vanaf toen zijn paarden eigenlijk altijd een onderdeel van mijn leven geweest. Naast de wekelijkse rijlessen had ik verschillende verzorgpaarden en deden we jaarlijks mee met buitenritten in Frankrijk. Op mijn 15e kregen mijn zus en ik ons eerste eigen E-pony. Toen zij vijf jaar later een peesblessure kreeg en die niet meer kon genezen waardoor zij op pensioen ging, heb ik tot mijn 24e nog voor twee andere paarden gezorgd en ben ik regelmatig op buitenrit geweest bij een manege. Op mijn 25e, in april 2016, zijn mijn gezin en ik naar Isle of Man verhuisd en heb ik Harvey ontmoet, een Engels Volbloed ruin. En met hem begon mijn hoef en paarden welzijn obsessie!


      

Mijn opleiding: ​De korte versie 
2016 Mijn hoefobsessie begon vanwege mijn eigen paard Harvey;
2017 Ik ben Harvey zelf gaan bekappen d.m.v. hulp van
Heleen Davies, boeken, internet en youtube;
2018 In dit jaar heb ik drie cursussen gedaan: 
Basiscursus Natuurlijk Bekappen bij Marlies Sanders, Basiscursus Grip op Hoeven bij Hans Jacobse & Piet Loof, en een 3-daagse workshop met Amerikaanse barehoof hoefsmid Dan Guerrera;
Herfst 2018 ben ik begonnen met mijn studie aan 
The school of Barehoof Strategy.
Hier kwamen vier examens bij kijken, een heleboel theorie over anatomie, ziektes en behandelingen, het bekappen van 120 levende paarden, het bekappen van meerdere cadaver hoeven en het ontleden van paardenbenen; 
Herfst 2019 Afgestudeerd van Barehoof Strategy (diploma aanwezig) en toen was Help with Hooves in Isle of Man geboren;
Begin 2020 heb ik een week meegelopen met Jenny Parsons van
Wild at Hoof en Amy Mitchel van Heavenly Hooves.
Beide vrouwen zijn zeer ervaren bekappers in Engeland die de opleiding
Equine Podiatry Ltd hebben gedaan;
Zomer 2020 Terug naar Nederland verhuisd e een 2 daagse cursus (theorie & praktijk) bij 
Heleen Davies gevolgd.
Mei 2021 Een 2-daagse cursus gedaan bij Het Centrum voor Hoefgezondheid over kunststof hoefbescherming en plakbeslag.

Mijn opleiding: De lange versie 

Mijn Engels Volbloed Harvey was rondom beslagen toen ik hem in 2016 in Isle of Man kocht. Maar helaas verloor hij bijna wekelijks een hoefijzer (én hoefwand). Na twee maanden stelde de hoefsmid plakijzers voor, maar ook die kwamen binnen twee weken eraf. Daarna begon ik mij noodgedwongen te verdiepen in hoefgezondheid, want mijn paard hield geen hoef over!

Mijn reis begon dus in 2016. Door middel van hulp van Heleen, boeken, dvd's en internet leerde ik dat er voor het groeien van gezonde sterke hoeven krijgen meer nodig is dan alleen een goede smid en eventueel een hoefsupplement. Ik had veel hulp aan de informatie van de boeken van Jaime Jackson, Paard Natuurlijk en gesprekken met Heleen Davies van website www.paardenhoeven.info

Vanaf 2017 begon ik meer te ondernemen wat betreft het leren over hoeven. Ik ging mijn eigen paard bekappen, ik liep een dag mee met mijn eigen hoefsmid. Ik volgde onder andere ook de cursus bij Paard Natuurlijk en eentje bij Hans Jacobse en Piet Loof. Ik las nog meer boeken.
In 2018 was er een 3-daagse cursus die werd gegeven door Dan Guerrera, een Amerikaanse hoefsmid die sinds begin 2000 overgegaan was op barefoot. Tijdens deze cursus werd wat dieper ingegaan op theorie en bekappen, en hebben we ook paardenbenen ontleed en een anatomie praktijk les gehad. Toen hoorde ik dat Dan Guerrera eigenaar is van The School of Barehoof Strategy, dus daar schreef ik mij gauw voor in!

       

Dan Guerrera, de leraar van Barehoof Strategy, is een hoefsmid van de Kentucky Horseshoeing School in de US, afgestudeerd eind jaren '90. Kort na zijn afstuderen kwam hij te werken als huis-smid op de ranch van Pat en Linda Parelli. Niet lang daarna raakte hij echter geïnteresseerd in een meer natuurlijke manier van paarden houden en stopte dan ook met beslaan van paarden om zich volledig te focussen op barefoot. Dit was begin 2000.
In 2007 heeft hij zijn school opgezet waar jaarlijks een nieuwe groep studenten instroomt. Inmiddels woont hij alweer een tijd in Noorwegen samen met zijn Noorse vrouw, en een kudde paarden.

Dit onderste stukje komt van zijn website:
"The school teaches an in-depth understanding of the anatomy and physiology of the horses hoof, along with the hoof issues regarding nutrition, environment, common disease and genetics, and this is only a fraction of the lessons taught. Approaching the trim as a "whole horse trim", warrants a wider scope of the horses body and how this effects the trimmers strategy." (van www.barehoof.com)

In 2019 heb ik Help with Hooves opgericht en ben ik geslaagd bij Barehoof Strategy. Gedurende de studie moest elke student ruim 100 levende paarden op de juiste manier bekappen en documenteren (in mijn geval 120 want ik verloor foto's van rond de 20 paarden en die telde dus niet meer mee, ahhh!). Ook moesten we een paper van minimaal 5000 woorden inleveren. Daarnaast was er een tussentijds examen en natuurlijk een eindexamen, beide met een theorie toets en een praktijk gedeelte. Beide praktijk examens hielden in dat we 3 tot 6 levende paarden moesten bekappen, per student.

      


Na deze studie ben ik dus begonnen als hoefbekapper in Isle of Man. 

Begin 2020 kreeg ik de kans om stage te lopen bij 
Jenny Parsons DEP en Amy Mitchell DEP, beide zeer ervaren bekappers in Engeland die de studie Equine Podiatry Training Ltd hebben afgerond, dit was onwijs leuk en super leerzaam weer. In de zomer van
 2020 zijn mijn gezin en ik terug naar Nederland verhuisd, dit vanwege Covid19, en heb ik een 2-daagse cursus gevolgd bij Heleen Davies www.paardenhoeven.info​​ om vast een beetje te wennen aan de Nederlandse hoeven wereld! Sinds oktober 2020 ben ik dus werkzaam als hoefverzorger in Weert en omgeving. Een half jaar daarna, in mei 2021, heb ik weer een cursus gevolgd, namelijk een 2-daagse over kunststof hoefbescherming en plakbeslag bij het Centrum voor Hoefgezondheid.

Horsemanship
Ik ben persoonlijk een grote fan van Warwick Schiller. Daarnaast heb ik alle boeken van Mark Rashid verzameld en gelezen, wat een geweldige paardenman. Ray Hunt, Buck Brannaman and Bill Dorance zijn ook favoriet. 

Bedrijfsgegevens
Help with Hooves
Weert, Nederland
KVK nummer 80387896

Betaalopties: bankoverschrijving, tikkie, PayPal, contant

© 2020 - 2021 Help with Hooves | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel